La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XIV (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 10,1-12.17-20): En aquell temps, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on Ell mateix havia de passar (...).

Els fidels laics en el Poble de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui apareix un conjunt de seguidors del Crist més ampli que el grup específic dels dotze Apòstols. Aquí, en aquest conjunt "d'enviats", hi són tant els Dotze —que esdevindran "fidels ordenats", sacerdots, a partir de l'Última Cena— com també un gran grup de "fidels no ordenats", és a dir, fidels corrents de l'Església, fidels laics. No són dues "classes" o "categories", sinó dos modes de pertànyer —per mitjà del Baptisme— a l'únic "Poble de Déu" encapçalat pel Crist.

La relació entre aquestes dues maneres d'incorporar-se a l'Església s'ha d'entendre a partir de la relació de confiança entre "pastor" i "ramat", significant el mateix que l'expressió "Poble de Déu": un poble dedicat a Déu que està en camí, en pelegrinatge, al llarg de la història.

—Ser laic és la forma normal de ser cristià i de viure l'Evangeli tot abordant les qüestions quotidianes d'aquest món. Abastar i transformar el món des del cristianisme: heus ací l'autèntic apostolat dels seglars!