La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 14 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 10,7-15): En aquell temps, Jesús digué als seus Apòstols: «Pel camí prediqueu dient: ‘El Regne del cel és a prop’ (...)».

La nova evangelització

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui, el Senyor ens envia —com als Apòstols— a "pro-clamar" un anunci que el món necessita escoltar urgentment: el Regne dels Cels és a prop. Sí!, és possible un nou ordre mundial, però només amb la llum del Crist. El Regne dels Cels ja ha començat entre i dins de nosaltres. I, d'un mode misteriós —és a dir, discret, però real— introdueix "l'ordre de Déu" en el món, tot fent-lo més "respirable".

Hem d'afrontar amb valentia una situació cada cop més variada dins la globalització. Es fa necessària una "nova evangelització", revifant en nosaltres l'impuls i l'ardor de la predicació apostòlica després de Pentecosta. Aquesta passió suscitarà en l'Església una nova acció missionera, que no podrà ser delegada a uns pocs "especialistes". No hi ha "especialistes" de l'apostolat!: cada batejat és un apòstol perquè participa de la missió sacerdotal (salvadora) del Crist.

—Jesús, qui veritablement t'ha trobat no pot "retenir-vos" només per a ell mateix, sinó que us ha d'anunciar.