La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 15 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,20-24): En aquell temps, Jesús començà a blasmar les poblacions on havia fet molts dels seus miracles, perquè no s'havien convertit: «Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s'haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s'haurien posat cendra i vestits de sac i s'haurien convertit. (...)».

La conversió

Mn. Antoni CAROL i Hostench (Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Espanya)

Avui ens impressiona molt la queixa de Jesús. Gairebé que no podem imaginar-nos Jesucrist —Infinita Misericòrdia— maleint aquelles ciutats. Però no és tant un enuig, sinó un crit de dolor diví, perquè els cors humans rebutgen l'amor de Déu.

La conversió és imprescindible en la nostra vida perquè som dèbils: estem "tocats" pel pecat original! Hem de reconèixer que ens consta entendre i fer el be, i cometem ofenses. El que és raonable, per tant, és rectificar, convertir-se i demanar perdó als nostres germans i a nostre Senyor. Si no ho fem, aleshores, deixem de percebre l'amor del Déu que mai deixa d'estimar.

—Senyor, sé que Vós mai m'abandoneu, ni tan sols quan us ofenc. Concediu-me un cor noble per tal de no enganyar-me amagant les meves culpes. Doneu-me la "valentia" de deixar-me perdonar per Vós. No permeteu que m'allunyi de Vós per la falta de penitència. Vull reposar en la vostra Misericòrdia.