La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 1 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 2,1-12): Al cap d'uns quants dies, Jesús entrà novament a Cafar-Naüm. Va córrer la veu que era a casa, i s'hi aplegà tanta gent que no cabien ni davant la porta. Ell els anunciava la paraula. Llavors vingueren uns homes a dur-li un paralític. El portaven entre quatre.

Veient que amb tanta gent no podien dur-lo fins a Jesús, van fer un forat al sostre sobre l'indret on ell era i van baixar la llitera on jeia el paralític. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, diu al paralític: «Fill, et són perdonats els pecats». Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: «Com és que aquest parla així? Això és una blasfèmia! (...).

Jesús, "misteri de revelació", ens ha portat Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, abans que la guarició extraordinària, Jesucrist perdona els pecats. ¿Ens sembla poca cosa? Aquí sorgeix la gran pregunta: què ha ens dut Jesús realment, si no ha portat la pau al món, el benestar per a tots, un món millor sense dolors? Què a ha portat? La resposta és senzilla: ha portat Déu.

Aquell Déu el rostre del qual s'havia anat revelant primer a poc a poc, des d'Abraham fins la literatura sapiencial, passant per Moisès i els Profetes; el Déu que solament havia mostrat el seu rostre a Israel i que, si bé entre moltes ombres, havia estat honorat al món dels pobles; aquest Déu, el Déu de Abraham, Isaac i Jacob, el Déu vertader, Jesús l'ha portat als pobles de la terra. Ara coneixem el seu rostre, ara podem invocar-lo.

—Jesús, Vós ens heu portat Déu i la veritat sobre el nostre origen i el nostre destí; ens has portat la fe, l'esperança i l'amor. Sols la nostra duresa de cor pot fer-nos pensar que això és poca cosa...