La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 16 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 12,38-42): Aleshores s’adreçaren a ell alguns dels escribes i fariseus, dient: «Mestre, volem veure de tu un senyal». Però ell, responent, els digué: «Una generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no se li donarà més senyal que el de Jonàs el profeta (...)».

Déu no es deixa sotmetre a experiments

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui també ens plantegem com "arribar" a Déu: disposem d'algun "senyal" de la seva existència? Jesucrist no esquiva la pregunta. Però la seva resposta arrenca des de l'Escriptura i s'il•lumina amb la velada referència a la seva resurrecció. Resposta que, segurament, no satisfà les expectatives ni d'aquells ni d'alguns moderns interlocutors. Per què?

Hi ha un error de base: reduïm Déu a objecte i li imposem les nostres condicions de laboratori, tot assumint com a real només allò que és experimentable i palpable. Però Déu no es deixa sotmetre a experiments! Per aquest camí no el trobarem, perquè això suposa negar Déu com a Déu, tot situant-nos per sobre d'Ell. Qui raona d'aquesta manera "s'auto-divinitzarà", degradant no solament Déu, sinó també el món i a si mateix.

—Jesús, gràcies perquè no heu vingut imposant-vos amb evidències palpables, sinó que ens conqueriu discretament des de l'amor manifestat amablement a la Creu i des de l'escolta interior de l'oració.