La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 16 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,18-23): «(…) El que és sembrat en terra bona, aquest és el qui escolta la paraula i entén, i dona fruit i en produeix, un cent, un altre seixanta, i un altre trenta».

La fe sense obres és una fe "morta"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui la "Paràbola del sembrador" és com un advertència que no s'ha d'oblidar, i una invitació perenne a respondre amb fruits a l'Amor amb que Ell té cura de nosaltres. La fe ens permet reconèixer el Crist en el proïsme, i el Seu mateix Amor ens impulsa a transformar la Paraula rebuda en vida lliurada.

La fe sense caritat no dóna fruit, i la caritat sense fe seria un sentiment constantment sotmès al dubte. La fe i l'amor es necessiten mútuament, de manera que una permet l'altra seguir el seu camí. Amb paraules fortes —que sempre toquen als cristians—, l'apòstol Jaume diu: «La fe si no té obres és morta en si mateixa (...). Mostra'm la teva fe sense les obres, i jo et mostraré la fe per les meves obres» (Jm 2,17-18).

—Sostinguts per la fe, mirem amb esperança el nostre compromís en el món, tot esperant un nou cel i una nova terra en els que habiti la justícia.