La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 17 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 14,1-12): En aquell temps, el tetrarca Herodes (...) havia fet agafar Joan, l'havia encadenat i l'havia tancat a la presó, a causa d'Herodies, la dona del seu germà Felip. Joan li deia: «No t'és permès de conviure amb ella» (...).

No hi ha amors infidels! (sobre el matrimoni)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui veiem el Baptista ser decapitat per defensar la veritat sobre el matrimoni. També avui, els abusos legislatius —que etiqueten com a "matrimoni" vivències afectives diverses— deformen el rostre de l'amor conjugal, fins a fer-lo irreconeixible per a molts. La vida humana no és un experiment, ni un contracte de lloguer! Solament l'àmbit de la fidelitat realment sòlid és adequat per a la dignitat de la convivència matrimonial i per a l'educació des fills.

El matrimoni —instituït per Déu— és el lloc per a l'amor total entre un home i una dona. La genuïna mesura del seu amor és la "totalitat". La resta és "comerç" (on els contractes ni obliguen "per vida" ni exigeixen "exclusivitat"). Només donar-me enterament, sense reservar-me una part ni aspirar a una revisió / rescissió, respon plenament a la dignitat humana.

—Jesús, Maria i Josep: il•lumineu la humanitat per a defensar l'amor formós, perquè casar-se amb el "paracaigudes" del divorci no és casar-se; és, simplement, enganyar-se.