La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 18 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 14,22-36): En aquells dies, quan la gent hagué menjat, Jesús manà als deixebles que pugessin a la barca i que el precedissin a l’altra riba, mentre acomiadava les multituds. I quan les hagué acomiadat, pujà a la muntanya a pregar tot sol. Arribat el vespre, encara s’estava allà tot sol.

Mentrestant, la barca ja era enmig del mar a molts estadis, batuda per les ones, perquè el vent era contrari. I a la quarta vetlla de la nit, anà cap a ells caminant sobre el mar. Però els deixebles, veient-lo caminar sobre el mar, s’espantaren, i deien: «És un fantasma»; i cridaren de por. Però de seguida Jesús els digué: «Tingueu confiança! Soc jo» (...).

El "poder de Déu"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist mostra el genuí "poder de Déu". Poques hores abans, havia alimentat una gentada amb la miraculosa multiplicació dels pans, i pretengueren fer-lo rei. Jesús, amagant-se, rebutjà aquesta interpretació de la seva reialesa. Però ara vol manifestar als Apòstols qui es Ell: bo i caminant sobre les aigües, els tranquil·litza amb el majestuós "Soc jo" (el nom propi de Déu).

El poder de Déu és diferent del poder dels grans d'aquest món. El seu mode d'actuar és distint. Déu no fa la competència a les formes terrenals de poder: no contraposa els seus exèrcits a altres exèrcits. Al poder estrident i pompós d'aquest món, Ell hi contraposa el poder inerme de l'amor que a la Creu sucumbeix i, malgrat tot, constitueix la nova realitat divina, que s'oposa a la injustícia i instaura el Regne de Déu.

—Jesús, ajudeu-nos a entendre que el poder de Déu és diferent, que el Messies ha d'entrar a la glòria i arribar a la glòria a través del sofriment.