La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 18 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 14,22-36): En aquells dies, quan la gent hagué menjat, Jesús va fer pujar els deixebles a la barca i els manà que passessin al davant d'ell cap a l'altra riba, mentre ell acomiadava la gent. Després d'acomiadar-los va pujar tot sol a la muntanya a pregar. Al vespre encara era allà tot sol.

La barca ja s'havia allunyat un bon tros de terra, i les ones la sacsejaven, perquè el vent era contrari. A la matinada, Jesús va anar cap a ells caminant sobre l'aigua. Quan els deixebles el veieren caminant sobre l'aigua, es van esglaiar i es digueren: «És un fantasma!». I es posaren a cridar de por. Però de seguida Jesús els digué: «Coratge! Sóc jo» (...).

El "poder de Déu"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist mostra el genuí "poder de Déu". Poques hores abans, havia alimentat una gentada amb la miraculosa multiplicació dels pans, i pretengueren fer-lo rei. Jesús, amagant-se, rebutjà aquesta interpretació de la seva reialesa. Però ara vol manifestar als Apòstols qui es Ell: bo i caminant sobre les aigües, els tranquil·litza amb el majestuós "Sóc jo" (el nom propi de Déu).

El poder de Déu és diferent del poder dels grans d'aquest món. El seu mode d'actuar és distint. Déu no fa la competència a les formes terrenals de poder: no contraposa els seus exèrcits a altres exèrcits. Al poder estrident i pompós d'aquest món, Ell hi contraposa el poder inerme de l'amor que a la Creu sucumbeix i, malgrat tot, constitueix la nova realitat divina, que s'oposa a la injustícia i instaura el Regne de Déu.

—Jesús, ajudeu-nos a entendre que el poder de Déu és diferent, que el Messies ha d'entrar a la glòria i arribar a la glòria a través del sofriment.