La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 19 (B) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,41-51): «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món».

Necessitem Déu

Mn. Pere MONTAGUT i Piquet (Barcelona, Espanya)

Avui, el Crist, immortal i gloriós, torna a recordar-nos que el Pare és l'autèntic protagonista de tot. Els qui l'escolten i creuen viuen en comunió amb el qui ve de Déu, amb l'únic que l'ha vist i, així, la fe és el començament de la vida eterna.

La comunió amb la carn del Crist ressuscitat ens ha d'acostumar a demanar, a rebre i a assumir la nostra veritable condició: estem fets per a Déu i només Ell sacia plenament el nostre esperit. Però aquest pa viu no només ens farà viure un dia més enllà de la mort física, sinó que ens és donat ara perquè doni vida al món, que encara és preciós perquè hi ha un Sacrifici del qual es beneficien fins i tot els qui l'ignoren.

—Jesús, el designi del Pare —que no ens ha creat per a morir— està lligat a la fe i a l'amor. Desitjo una resposta actual, lliure i personal a la seva iniciativa. Ajudeu-m'hi!