La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 20 (B) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 6,51-58): En aquell temps, Jesús digué als jueus: «Jo sóc el pa viu que ha baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. I el pa que jo donaré és la meva carn per a la vida del món». Llavors els jueus es posaren a discutir entre ells. Deien: «Com pot donar-nos aquest la seva carn per a menjar?». Jesús els respongué: «Us ho ben asseguro: (...) Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi, i jo, en ell (...)».

L'Eucaristia ens fa "cristiformes"

+ Fra Josep Mª MASSANA i Mola OFM (Barcelona, Espanya)

Avui escoltem un fragment del discurs eucarístic de Jesucrist sobre el Pa de Vida. Els jueus s'escandalitzen tot escoltant que han de menjar la Carn i beure la Sang de Jesús: canibalisme, tabú de beure sang, signe i portadora de vida... Jesús, però, insisteix, ja que es tracta de la seva tesi magistral.

L'Eucaristia és el gran invent del Fill de Déu per a restar entre nosaltres i alimentar la nostra vida. Però hi ha una diferència remarcable entre l'aliment espiritual i el material. Aquest es transforma en qui el menja. L'Eucaristia, en canvi, essent menjar diví, actua a l'inrevés: és el Crist qui ens transforma i assimila a Ell.

—Jesús, us dono gràcies per l'Eucaristia, per fer-vos el meu aliment: així no defalleixo en el meu camí. Doneu-me fam i set de Vós, per a menjar amb "gana". Doneu-me un cor net, per tal que el vostre Cos i la vostra Sang m'aprofitin. Vós sou l'únic que pot saciar-me.