La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 20 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 23,1-12): En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles: «Els mestres de la Llei i els fariseus s'han assegut a la càtedra de Moisès. Feu i observeu tot el que us diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan (...)».

La fe cristiana és "performativa"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, el Crist denuncia una greu deformació de l'autèntica religió: "Diuen i no fan". És "l'evaporació de la fe": teoria sense obres. El missatge cristià no és solament "informatiu", sinó que ha de ser "performatiu". L'Evangeli no és solament una comunicació de coses que es poden saber, sinó una comunicació que comporta fets i canvia la vida. La imatge de Déu ha de formar-se en nosaltres; dia rere dia s'ha d'esdevenir la nostra transformació en Jesús.

La fe, abans que "demostrar", s'ha de "mostrar": és un canvi en l'ésser. La fe, que ens arriba com a paraula, ha d'arribar a ser novament en nosaltres mateixos paraula, en la que ara s'expressi també la nostra vida. La fe va en primer lloc de la paraula a la idea, però ha de tornar sempre de la idea a la paraula i a l'acció.

—Feu, Senyor, que la fe em transformi fins que es pugui dir de mi que he tornat a "néixer".