La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Un equip de 200 mossens comenta l'Evangeli del dia

Veure altres dies:

Dia litúrgic: Diumenge XXI (B) de durant l'any

Text de l'Evangeli (Jn 6,60-69): (...) «Les paraules que jo us he dit són Esperit i són vida (...)».

Joan 6: l'Eucaristia ens "transforma" en "esperit"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI)
(Città del Vaticano, Vaticà)

Avui contemplem l'Eucaristia com el gran encontre permanent de Déu amb els homes, on el Senyor s'entrega com "carn" per tal que —en Ell— esdevinguem "esperit". Ell, a través de la Creu, es transformà en una nova forma d'humanitat que es compenetra amb la naturalesa de Déu; paral•lelament, l'Eucaristia ha de ser per a nosaltres un pas a través de la Creu i una anticipació de la nova vida en Déu i amb Déu.

Al final del discurs, on s'anuncia l'encarnació de Jesús, i el menjar i beure la Carn i la Sang del Senyor, Jesucrist conclou tot dient que «és l'Esperit qui dóna vida». Això ens recorda les paraules de sant Pau: «El primer home, Adam, vingué a l'existència amb una ànima vivent; el darrer Adam, amb l'esperit vivificant» (1Co 15,45).

—Solament a través de la Creu i de la transformació que ella produeix se'ns fa accessible aquesta "Carn", tot arrossegant-nos també a nosaltres en el procés de dita transformació.