La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dilluns 21 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 23,13-22): En aquell temps, Jesús digué: «Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus (...) que dieu: ‘Si algú fa una prometença jurant pel santuari, no està obligat a res; però si la fa jurant per l'or que hi ha al santuari, queda obligat’! Estúpids i cecs! Què és més important: l'or que hi ha al santuari o el santuari que fa sagrat l'or? (...). Qui fa una prometença pel santuari, jura pel santuari i per aquell qui hi resideix (...)».

"No prendràs el nom de Déu en va" (2n Manament del Decàleg)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui considerem el 2n Manament de la Llei de Déu: "No juraràs el nom de Déu en va". En positiu: hem de respectar el nom del Senyor. Jesucrist reprotxa als mestres de la Llei i fariseus abusar del nom de Déu, ja que —mitjançant una complexa casuística que havien inventat— sabien trobar subterfugis per tal d'usar retorçadament (sempre en benefici propi!) el jurament.

Déu —com un regal— ens ha revelat el seu Sant Nom: hem de conservar-lo en la memòria, amb un silenci d'amorosa adoració. Nogensmenys, de cap altra paraula se n'ha abusat tant com de la paraula "Déu". Un sol exemple: els cinturons de l'exèrcit nazi portaven gravada la dita "Déu amb nosaltres". Aparentment hom honorava el nom de Déu, però —en realitat— se'l profanava greument per als propis beneficis. Aquestes profanacions del seu nom desfiguren el rostre de Déu, fins a fer-lo irreconeixible.

—Déu meu, us vull adorar invocant moltes vegades el nostre Nom "tres vegades Sant", i desitjo alçar el vostre dolç nom de Déu-Home: Jesús!