La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 22 (A) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,21-27): Des d’aleshores començà Jesús a manifestar als seus deixebles que convenia que ell anés a Jerusalem, i patís moltes coses de part dels ancians i dels grans sacerdots i dels escribes, i que fos mort, i que al tercer dia ressuscités. I prenent-lo a part Pere, començà a increpar-lo, dient: «Lluny de tu això, Senyor! No et succeirà tal cosa». Però ell, adreçant-se a Pere, li digué: «Ves-te’n del meu davant, Satanàs! M’ets escàndol, perquè no trobes el gust de les coses de Déu sinó de les dels homes» (...).

La temptació de "l'èxit" sense la Creu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús s'aplica la profecia de Zacaries, qui havia al·ludit en una misteriosa visió un Messies que pateix la mort. Jesucrist dóna forma concreta a aquesta visió, adreçada a un futur desconegut. Nogensmenys, a la profecia de l'adversitat segueix immediatament la promesa de salvació. Bo i passant a través de la mort, Jesús viurà novament.

Jesús-Ressuscitat és plenament aquest Pastor que en la travessia de la mort guia pel camí de la vida. Pere, però, no es fixa en la profecia de la resurrecció i sols percep l'anunci de la mort. En ser contrari a la creu, no pot entendre la paraula "resurrecció" i voldria l'èxit sense la Creu.

—Senyor, ¿qui pot negar que l'actitud de Pere reflecteix la temptació constant dels cristians, i fins i tot també de l'Església (arribar a l'èxit sense la Creu)? Ningú no és per si mateix tan fort com per a recórrer fins al final el camí de la salvació. Tots necessitem l'amor del Crucificat.