La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXII (A) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 16,21-27): En aquell temps, Jesús començà a explicar als deixebles que calia que anés a Jerusalem i que patís molt de part dels notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei, i que havia de ser mort i de ressuscitar el tercer dia. Llavors Pere, prenent-lo a part, es posà a renyar-lo dient: «Déu te'n guard, Senyor! A tu això no et passarà». Però Jesús es girà i digué a Pere: «Vés-te'n d'aquí, Satanàs! Em vols fer caure, perquè no veus les coses com Déu, sinó com els homes» (...).

La temptació de "l'èxit" sense la Creu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús s'aplica la profecia de Zacaries, qui havia al·ludit en una misteriosa visió un Messies que pateix la mort. Jesucrist dóna forma concreta a aquesta visió, adreçada a un futur desconegut. Nogensmenys, a la profecia de l'adversitat segueix immediatament la promesa de salvació. Bo i passant a través de la mort, Jesús viurà novament.

Jesús-Ressuscitat és plenament aquest Pastor que en la travessia de la mort guia pel camí de la vida. Pere, però, no es fixa en la profecia de la resurrecció i sols percep l'anunci de la mort. En ser contrari a la creu, no pot entendre la paraula "resurrecció" i voldria l'èxit sense la Creu.

—Senyor, ¿qui pot negar que l'actitud de Pere reflecteix la temptació constant dels cristians, i fins i tot també de l'Església (arribar a l'èxit sense la Creu)? Ningú no és per si mateix tan fort com per a recórrer fins al final el camí de la salvació. Tots necessitem l'amor del Crucificat.