La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 22 (B) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 7,1-8.14-15.21-23): En aquell temps, els fariseus i alguns mestres de la Llei que venien de Jerusalem es van reunir entorn de Jesús, i (...) preguntaren: «Com és que els teus deixebles no segueixen la tradició dels antics, sinó que mengen amb les mans impures?». Ell els respongué: «Amb tota la raó Isaïes va profetitzar de vosaltres, hipòcrites, quan va escriure: ‘Aquest poble m'honora amb els llavis, però el seu cor es manté lluny de mi. El culte que em donen és buit, les doctrines que ensenyen són preceptes humans’» (...).

La font de l'amor pur

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist senyala on resideix la puresa —l'autenticitat— de l'amor: no en els preceptes, sinó al cor recte. Aprendre a "regalar-se" un mateix forma part del camí de l'aprenentatge de l'amor. Estimar no és quelcom que un "tingui", "estableixi" o "controli" amb formalismes i regles.

En un bonic relat, el poeta Rilke conta que, a París, passava sempre pel davant d'una dona a la que li llençava una moneda al barret. La captaire romania totalment impassible, com si manqués d'ànima. Un bon dia, en Rilke li regalà una rosa. En aquell moment florí el rostre de la captaire. Ell veié per primera vegada que ella tenia sentiments. La dona somrigué, marxà i durant vuit dies deixà de mendicar perquè li havien donat quelcom més valuós que el diner.

—Quan només hom vol "tenir" amor, aleshores un esdevé egoista, podrit. Allò important és no buscar-se a un mateix per sobre de tot, sinó experimentar el camí del donar-se, com el Crist ho feu amablement i radical des de la Creu.