La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 22 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,1-5): Un dissabte, Jesús passava per uns sembrats. Els seus deixebles anaven arrencant espigues, en treien el gra amb les mans i se'l menjaven. Alguns dels fariseus van dir: «Per què feu això que no és permès en dissabte?». Jesús els respongué (...): «El Fill de l'home és senyor del dissabte».

El diumenge, "dia del Senyor"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús es declara "senyor del dissabte". Els jueus celebren en el "Sabbat" la culminació de l'obra dels "sis dies" (la creació). Però per al cristià ha sorgit un nou dia: el de la Resurrecció del Crist. El setè dia acaba la primera creació i l'octau comença la nova creació en Jesucrist.

El Senyor donà als seus deixebles ja en l'Última Cena el seu Cos i la seva Sang com a do de la Resurrecció: creu i resurrecció formen part de l'Eucaristia, i sense elles no és Eucaristia. Per això, la celebració del sagrament devia estar vinculada necessàriament amb la memòria de la Resurrecció. El primer encontre amb el Ressuscitat es produí el matí del primer dia de la setmana —el tercer dia després de la seva mort—, per tant, el matí del diumenge: aquest dia esdevingué espontàniament en la litúrgia cristiana el "dia del Senyor".

—Jesús, l'esplendor de la teva redempció sobrepassa el de la primera creació. Lloat sigueu per sempre, Senyor!