La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXIII (C) de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 14,25-33): En aquell temps, molta gent feia camí amb Jesús. Ell es va girar i els digué: «Si algú ve a mi i no m'estima més que el pare i la mare, la dona i els fills, els germans i les germanes, i fins i tot que la seva pròpia vida, no pot ser deixeble meu. Qui no porta la seva creu i em segueix, no pot ser deixeble meu (...)».

El cristià és pelegrí, camina amb Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, com que la vida no s’està molt quieta, cal caminar-la. Per a romandre en l’amor de Jesús, sortim a caminar als carrers de la nostra ciutat, amb la certesa alegre que Ell és al nostre costat. L’alegria de l’amor del Senyor ens fa caminar junts com a pelegrins, tot sentint-nos poble fidel de Déu; vinculats amb els altres.

No podem fer memòria de Jesús restant instal•lats en el nostre propi jo. El cristià és pelegrí, caminant. Jesús ens digué que Ell és el Camí i, per a romandre en un Camí, cal caminar-lo. No “s’hi roman” restant parat. Però tampoc anant a mil, xocant i atropellant: Jesús no ens vol ni quiets ni atropelladors; ens vol pacíficament laboriosos en el camí. Ell ens marca el ritme.

—Així caminava Maria: ella, tot just rebut l’anunci de l’Àngel, s’aixecà i es posà en camí per tal de servir la seva cosina. Ella acompanyà el seu Fill en el camí de la Creu i acompanyà l’Església vers la casa del Pare.