La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 23 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,27-38): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Tracteu els altres tal com voleu que ells us tractin. Si estimeu els qui us estimen, qui us ho ha d'agrair? També els pecadors estimen aquells qui els estimen! (...). Vosaltres, estimeu els vostres enemics (...) i sereu fills de l'Altíssim, que és bo amb els desagraïts i amb els dolents (...).

El pecat és destrucció de la relació d'amor

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui descobrim en el "comandament" de Jesucrist que les "relacions" amb els altres són molt importants —essencials!— per a l'home. Les Persones Trinitàries —Pare, Fill i Esperit Sant— són Relacions de donació (en grau infinit): Paternitat, Filiació i Amor. L'home —creat a imatge de Déu Trinitat— també és un "ésser relacional", és un "ésser per a", realitza la seva vida vertadera només com a "relació".

Jo sol no sóc res; solament en el "tu" i "per al tu" sóc "jo-mateix". "Veritable home" significa: ésser en la relació de l'amor, del "per" i del "per als" altres. I pecat significa destorbar, interrompre o destruir la relació. Per això, aquest fenomen anomenat "pecat" afecta també els altres i a tot. El pecat és sempre una ofensa que pertorba el món (no és un fenomen que solament i única m'afecta a mi).

—Jesús, com em costa pensar i viure pensant en els altres! Concediu-me ser sempre "essent per a" Vós i "per als meus germans".