La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 23 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 6,43-49): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Per què em dieu ‘Senyor, Senyor’, i no feu el que jo dic? Jo us diré a qui s'assembla tothom qui ve a escoltar les meves paraules i les compleix. S'assembla a un home que construïa una casa; va cavar i va enfondir fins que assentà el fonament sobre roca. Quan vingué la inundació, el riu va envestir contra aquella casa, però no la pogué somoure, perquè estava ben edificada (...)».

El "poder" de Jesús: l'obediència al Pare

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el Crist revela la font del seu "poder": l'obediència al Pare. En Jesucrist l'obediència no és un factor secundari, afegit, sinó que és quelcom essencial. El seu poder no té cap límit des de fora, sinó un límit que brolla des de dins: la voluntat del Pare, lliurement assumida fins el punt de renunciar-se totalment a si mateix.

Jesús és u amb Déu, de manera que el poder de Déu passa a ser el seu poder. El poder que ara proclama ve de les fonts de la Creu i és, per tant, l'antítesi del poder arbitrari de la possessió total, de la permissió total i la possibilitat total. La redempció del món recolza en l'oració de la muntanya de les Oliveres: "Que no es faci la meva voluntat, sinó la vostra", oració que el Senyor ens ensenyà en el "Parenostre".

—Preneu, Senyor, i rebeu tota la meva llibertat, la meva memòria, el meu enteniment i tota la meva voluntat, tot el que tinc i posseeixo; Vós m'ho donàreu, a Vós, Senyor, ho torno.