La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 24 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 7,31-35): En aquell temps, el Senyor digué: «(...) Els fills de la saviesa acrediten tots que és justa».

Fe i raó: el vici d'acceptar només allò "fàctic"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús lamenta la incredulitat dels líders del poble jueu: pels seus prejudicis, no cregueren ni el Baptista ni el Senyor. El nostre temps tampoc és lliure de prejudicis mentals (que incapaciten per a la fe): hi ha persones incapaces de veure més enllà del que és fàctic; només poden seguir pensant en el pla d'allò fàctic. Només es veu allò palpable! I des del punt de vista metafísic, la persona esdevé més minvada.

Per aquest camí, la persona s'incapacita per a donar el salt al misteri, tot ofegant-se en el que és merament fàctic. Qui no reïx a percebre el misteri que impera en els fets de la naturalesa o de la història, omple la seva testa i el seu cor amb una muntanya de coses que l'incapaciten per a la profunditat i l'amplitud d'allò espiritual.

—És incoherent afirmar: "Només és vàlid allò fàctic" (el que és palpable). Aquesta mateixa afirmació és d'ordre "meta-físic" (és a dir, més enllà del físic, del "factum"). La saviesa és acreditada pels seus "fills", és a dir, per les seves obres!