La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 25 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,7-9): En aquell temps, Herodes, el tetrarca, havent sentit totes les coses que succeïen, dubtava, ja que es deia per part d’alguns que Joan havia ressuscitat d’entre els morts, i per part d’altres que Elies havia aparegut o que un profeta dels antics havia ressuscitat. I digué Herodes: «Joan, jo l’he degollat. Però, qui és aquest de qui jo sento dir tals coses?» (...).

L'autoritat de l'Estat i els seus límits

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, vista la injusta actuació del "príncep", ens preguntem: fins on hem d'obeir el poder polític? El cristià està vinculat a l'ordre jurídic estatal com a un ordenament moral. Però si l'Estat castiga el "ser cristià" com a tal, aleshores no exerceix el poder com a garant, sinó com a destructor del Dret. En aquest cas no és una vergonya, sinó un honor, ser castigats. Qui pateix per aquest motiu es col•loca rere les petjades del Crist.

Jesucrist crucificat indica els límits del poder estatal i mostra on acaben els seus drets fent-se necessari resistir enmig del sofriment. La fe del Nou Testament no coneix revolucionaris, sinó màrtirs: ells reconeixen l'autoritat de l'Estat, però coneixen també els seus límits. La resistència consisteix a què fan tot allò que està al servei del Dret i de la comunitat (malgrat que provingui d'autoritats estranyes o hostils a la fe), però no obeeixen quan se'ls mana fer el mal.

—Senyor-Rei nostre, us preguem per les autoritats i a Vós us adorem.