La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 25 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 9,18-22): Una vegada Jesús (...) els preguntà: «Qui diu la gent que sóc jo?». Ells respongueren: «Uns diuen que ets Joan Baptista; d'altres, que ets Elies; d'altres, que ha ressuscitat un dels antics profetes». Ell els preguntà: «I vosaltres, qui dieu que sóc?». Pere li respongué: «El Messies de Déu» (...). Jesús afegí: «Cal que el Fill de l'home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l'han de rebutjar, ha de ser mort i ha de ressuscitar el tercer dia».

Jesús és el Fill de Déu, crucificat i ressuscitat per a salvar-nos

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, com aleshores, la "gent" té opinions diverses sobre Jesucrist. En realitat, existeixen dos modes de "conèixer" Jesús. Un, el de la multitud, més superficial, com veient-lo des de fora. L'altre, el dels deixebles, més penetrant i autèntic. Amb la doble pregunta: "Què diu la gent?", "qui dieu que sóc?", Jesús ens convida a prendre consciència d'aquesta perspectiva diversa.

És necessari reconèixer la singularitat de la persona de Jesús de Natzaret, la seva novetat. Els títols que li atribueix sant Pere —Vós sou "el Crist", "el Crist de Déu", "el Fill de Déu viu"— solament es comprenen autènticament a la llum del misteri de la seva mort i resurrecció. I és veritat també el contrari: l'esdeveniment de la Creu solament revela el seu sentit ple si "aquest home", que sofrí i morí a la Creu, "era veritablement el Fill de Déu".

—Jesús, confesso que Vós sou el Fill de Déu que heu davallat fins a la mort per a recollir-me i heu ressuscitat per a portar-me amb Vós.