La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 2 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 3,20-21): En aquell temps, Jesús va entrar a casa amb els deixebles, i tornà a reunir-s'hi tanta gent, que no els quedava temps ni de menjar. Quan els seus familiars sentiren dir el que passava, hi anaren per endur-se'l, perquè deien: «Ha perdut el seny!».

El "Regne" proclamat pel Crist és Ell mateix

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui s'insinua la sorpresa àdhuc entre els parents del Crist. El seu ministeri causa astorament: per la seva novetat, per la seva autoritat i... perquè exigeix adhesió a Ell mateix. Efectivament, la nova proximitat del "Regne" de la que parla Jesús, i la proclamació de la qual és allò distintiu del seu missatge, aquesta proximitat del tot nova resideix en Ell mateix.

A través de la seva presència i activitat, Déu entra a la història aquí i ara d'un mode totalment nou, com Aquell que obra. Per això ara "s'ha complert el temps"; per això ara és, de manera singular, el temps de la conversió i del penediment, però també el temps jubilar, ja que, en Jesús, Déu ve al nostre encontre. En Ell ara és Déu qui actua i regna; regna segons el mode diví, és a dir, sens poder terrenal, a través de l'amor que arriba "fins a l'extrem", fins la creu.

—Jesús, accepto la vostra invitació a seguir-vos deixant-ho tot. Perquè Vós sou el "tresor", i la comunió amb Vós és la "perla preciosa".