La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 28 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,1-7): En aquell temps, la gent s'havia aglomerat a milers, fins al punt que es trepitjaven els uns als altres. Jesús començà a dir als seus deixebles en primer lloc: «(...) Us mostraré a qui heu de témer: temeu aquell que, després de matar, té el poder de llançar a la gehenna. Així us ho dic: aquest heu de témer (...)».

Materialisme ateu (sobre el marxisme)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui segueix vigent la problemàtica que el "marxisme" deixà rere seu: la dissolució de les certeses primordials de l'home sobre Déu, sobre si mateix i sobre l'univers. En definitiva, la dissolució de la consciència dels valors morals intangibles. I aquest és "l'enemic" al que hem de témer, perquè mata l'ànima.

L'autèntica catàstrofe que el marxisme ens ha deixat no és de naturalesa econòmica; sinó el "des-encaminament" de les ànimes, la destrucció de la consciència moral. Un problema essencial de la nostra hora és que mai hom discuteix el naufragi econòmic —i per això els antics comunistes han esdevingut lliberals, sens dubtar-ho— i en canvi la problemàtica moral i religiosa, que és allò del que es tractava en realitat, és ignorada gairebé per complet.

—Els sistemes comunistes han naufragat pel seu fals dogmatisme. Però, Senyor, no permeteu que oblidem tan fàcilment que el materialisme ateu s'ha enfonsat encara més profundament pel menyspreu dels drets humans, tot ignorant-vos a Vós.