La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 28 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 12,8-12): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) El qui em negui davant els homes, serà negat davant els àngels de Déu.

I a tot el qui digui alguna paraula contra el Fill de l’home, se li perdonarà, però a aquell que blasfemi contra l’Esperit Sant, no li serà perdonat (...)».

Ofuscació de la consciència moral

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens prevé de l'ofuscació de la consciència moral. El perdó de Déu arriba tan lluny com el seu Amor, però... si neguéssim la seva existència i reneguéssim del seu Amor (això és la "blasfèmia contra l'Esperit Sant), aleshores, podríem demanar-li perdó?; podria Déu perdonar sense que se li demani perdó? Déu no pot imposar el seu perdó! L'amor enclou una disponibilitat inesgotable envers el perdó, però el perdó pressuposa el reconeixement del pecat com a pecat.

Els Pares de l'Església consideraren la "insensibilitat" (incapacitat de penediment) com la veritable malaltia del món pagà. Si avui existeix un problema de descomposició moral a la societat, aquest deriva de l'absència de Déu en la nostra vida. No reconèixer la culpa, no em salva, perquè l'ofuscació de la consciència, la incapacitat de reconèixer en mi el mal com a tal, és culpa meva. Si Déu no existeix, aleshores hem de refugiar-nos en mentires tals com la "il•lusió d'innocència".

—Jesús, l'encontre amb Vós em transforma fent-me capaç d'escoltar el Bé mateix.