La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 3 (B) durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 1,14-20): Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia: «S'ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova» (...).

El "Regne de Déu" és una realitat que enclou diversos aspectes

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesucrist ens descobreix el contingut central de "l'Evangeli": el Regne de Déu és a prop! Hom posa una fita al temps, s'esdevé quelcom nou. I es demana als homes una resposta a aquest do: conversió i fe. Però el que Jesús anomena "Regne" és una realitat complexa.

Històricament, els Pares de l'Església oferiren tres línies interpretatives. 1) "Cristològica": Jesús mateix és el "Regne"; no es un espai de domini com els regnes terrenals; és persona, és Ell. 2) "Mística": el Regne de Déu es troba essencialment dins de l'home; no se'l troba en cap mapa: el seu lloc és l'interior del creient; allí creix i des d'allí actua. 3) "Eclesial": el Regne de Déu i l'Església es relacionen entre si de diverses maneres, tot establint entre ambdues realitats una major o menor identificació.

—Metodològicament és inamissible reconèixer com a "propi de Jesús" solament un aspecte del tot. Només acceptant tot el conjunt de matisos podem apropar-nos al seu missatge i deixar-nos guiar per Ell.