La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge XXXII (A) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 25,1-13): En aquell temps, Jesús digué als deixebles aquesta paràbola: «Amb el Regne del cel passarà com amb deu noies que van prendre les seves torxes per sortir a rebre l'espòs. N'hi havia cinc que no tenien seny i cinc que eren assenyades. Les que no tenien seny van prendre les seves torxes, però no es van endur oli. En canvi, les assenyades es van endur ampolles amb oli juntament amb les torxes (...)».

La perspectiva del Judici en la vivència del "present"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, immersos en aquest mes de novembre durant el qual l'Església ens recorda les veritats eternes, la "Paràbola de les noies assenyades i desassenyades" ens introdueix la temàtica del "Judici Final". La part central del gran "Credo" de l'Església, que tracta del misteri del Crist, conclou amb les paraules: "I tornarà gloriós a judicar els vius i els morts".

Ja des dels primers temps, la perspectiva del Judici ha influït en els cristians, també en la seva vida quotidiana, com a criteri per a ordenar la vida present, com una crida a llur consciència i, alhora, com a esperança en la justícia de Déu. La fe en el Crist mai ha mirat solament enrere ni solament cap a dalt, sinó sempre endavant, vers l'hora de la justícia que el Senyor havia preanunciat repetidament. Aquest mirar cap el davant ha atorgat la importància que té el "present" per al cristià.

—Jesús, concediu-me viure el present amb una fe operativa, amb obres i de veritat, tot esperant responsablement l'hora de l'Espòs.