La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimarts 3 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 3,31-35): En aquell temps (...), Ell els respon: «¿Qui són la meva mare i els meus germans?». Llavors, mirant els qui seien al seu voltant, diu: «Aquests són la meva mare i els meus germans. El qui fa la voluntat de Déu, aquest és el meu germà, la meva germana, la meva mare».

La "nova família" de Déu

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui Jesucrist ens revela el rostre familiar de Déu i la universalitat del seu amor: tot home és cridat a formar part de la seva "família", del seu "nosaltres". La condició de "deixeble de Jesús" no es restringeix a un grup de seguidors del Mestre (a mode d'escola de pensament), sinó que tot el qui escolta i acull la Paraula pot esdevenir "deixeble".

Allò decisiu serà l'escolta i el seguiment, no la procedència o l'estirp. Tots som cridats a ser els seus deixebles. Així, l'actitud de posar-se a l'escolta de la Paraula dóna lloc a un Israel més ampli, renovat, que, sense anul•lar l'antic poble israelita, l'obre a l'universal. El vehicle d'aquesta universalització és la "nova família", de la qual l'única condició prèvia és la comunió en la voluntat de Déu.

—Jesús, el vostre "Jo" no és un ego capriciós que giri al voltant de Vós mateix, sinó que és un Jo que escolta i obeeix: la comunió amb Vós és comunió filial amb el Pare.