La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 32 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,20-25): En aquell temps, els fariseus van preguntar a Jesús quan vindria el Regne de Déu. Ell els respongué: «El Regne de Déu no vindrà en un moment previsible (...).El Regne de Déu és enmig vostre (...). Us diran: ‘És aquí’ o ‘És allà’. No correu pas a buscar-lo. Perquè igual com el llampec esclata i resplendeix d'un cap a l'altre del cel, així serà el Fill de l'home quan vingui el seu dia. Però primer cal que pateixi molt, i la gent d'aquesta generació l'ha de rebutjar».

El "Discurs Escatològic" de Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui introduïm el gran "Discurs Escatològic", amb els temes centrals de la destrucció de Jerusalem i del seu Temple, del Judici final i de la fi del món. Aquest discurs —transmès pels tres Evangelis Sinòptics amb distintes variants— cal considerar-lo, potser, com el text més difícil dels Evangelis.

Això es deu a la complexitat del contingut. En part, refereix esdeveniments històrics que ja han succeït, però en gran part mira també envers un futur que va més enllà de les realitats temporals. Jesús, que parla sempre en continuïtat amb la Llei i els Profetes, explica el conjunt amb una trama de paraules de l'Escriptura, en la qual insereix la novetat de la seva missió: el Fill de l'home porta la justícia de Déu, abans de res, lliurant la vida per nosaltres.

—No es tracta de la descripció del pervenir (tal com seria d'esperar dels endevinadors), sinó d'inserir allò essencial del futur en la Paraula de Déu, tot mostrant-nos el camí recte per ara i per al demà.