La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Divendres 32 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 17,26-37): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Tal com va passar en els dies de Noè, passarà en els dies del Fill de l'home: menjaven i bevien, i prenien muller i marit, fins al dia mateix que Noè va entrar a l'arca. Vingué el diluvi i tots van morir. Igualment va passar en els dies de Lot: menjaven i bevien, compraven i venien, plantaven i construïen, però el dia que Lot sortí de Sodoma va ploure foc i sofre del cel i tots van morir. Així passarà també el dia que el Fill de l'home es manifesti (...)».

El Judici Final: resposta a les injustícies de la historia

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui dia, la idea del Judici Final s'ha esvaït: la fe cristiana s'orienta sobretot vers la salvació personal de l'ànima; la reflexió sobre la història universal, en canvi, és dominada en gran part per la idea del "progrés".

L'ateisme dels segles XIX i XX, per les seves arrels i finalitat, és un moralisme, una protesta contra les injustícies de la història: tant de patiment dels innocents i tant de cinisme del poder, no poden ser obra d'un Déu bo. Però, malgrat que sigui comprensible la protesta contra Déu, la pretensió que la humanitat pugui fer justícia sens Déu és presumptuosa i intrínsecament falsa. Si d'aquesta premissa s'han derivat les més grans crueltats, no és casualitat.

—Un món que ha de crear la seva justícia per si mateix és un món sense esperança. La fe en el Judici Final i en el retorn del Crist és, abans de res, una esperança, la necessitat de la qual esdevé més evident després de les convulsions dels darrers segles.