La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 33 durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 19,11-28): En aquell temps, Jesús era a prop de Jerusalem i els qui l'acompanyaven es pensaven que el Regne de Déu es manifestaria immediatament. Per això digué: «Un home de família noble havia d'anar-se'n en un país llunyà per rebre-hi la dignitat reial i després tornar. Llavors va cridar deu dels seus servents, confià a cada un una quantitat igual de diners i els va dir: ‘Negocieu-hi mentre sóc fora’. Però els seus conciutadans li tenien odi i van enviar una ambaixada darrere seu a dir: ‘No volem que aquest regni damunt nostre’.

»Quan ell tornà, investit de la dignitat reial, va fer cridar els servents a qui havia confiat els diners, per saber què havien guanyat (...). Aleshores digué als qui eren presents: ‘(...) Us ho asseguro: a tot aquell qui té, li donaran encara més; però al qui no té, li prendran fins allò que li queda’ (...)». Un cop Jesús hagué dit tot això, continuà fent camí davant d'ells pujant cap a Jerusalem.

Estats finals de l'home (I): "l'infern"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, —evitant especulacions sobre el seu "triomf"— Jesucrist ens demana "negociar" el do de la nostra vida. L'opció de vida de l'home esdevé definitiva amb la seva mort; arribats a aquest punt ja res pot amagar-se o canviar: el Jutge ens veu tal com som. Dita opció, que s'ha forjat durant el transcurs de tota la vida, pot tenir distintes formes, fins i tot l'auto-perdició definitiva.

Pot haver-hi persones que hagin destruït totalment en si mateixes el desig de la veritat i la disponibilitat per a l'amor. Persones en les que tot hagi esdevingut mentida; persones que han viscut per a l'odi i que han trepitjat en elles mateixes l'amor. Aquesta és una perspectiva terrible, però en la nostra pròpia història podem distingir amb horror figures d'aquest tipus. En tals individus ja no hi hauria res remeiable i la destrucció del bé seria irrevocable: això és el que hom indica amb la paraula "infern".

—Jesús, desitjo el vostre "triomf" en la meva llibertat: tota i sempre al vostre servei.