La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 33 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 19,11-28): En aquell temps, Jesús continuà dient-los una paràbola, ja que era a prop de Jerusalem i ells pensaven que es manifestaria el regne de Déu de seguida. I així digué: «Un cert home noble, anà a un país llunyà a prendre possessió d’un regne i tornar-se’n. I cridant deu servidors seus, els donà deu mines, i els digué: “Negocieu mentre vinc”. Però els seus ciutadans l’avorrien, i enviaren una ambaixada rere ell, dient: “No volem que aquest regni sobre nosaltres!”. I s’esdevingué que tornà, un cop hagué rebut el regne, i ordenà que fossin cridats a ell aquells servidors als quals havia donat diners per tal de saber el que havien negociat (...). I digué als presents: ‘(...) Us dic: “A tot el qui té se li donarà, però a aquell que no té, també allò que té li serà pres’ (...)».

I després d’haver dit això, caminava al davant, tot pujant a Jerusalem.

Estats finals de l'home (I): "l'infern"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, —evitant especulacions sobre el seu "triomf"— Jesucrist ens demana "negociar" el do de la nostra vida. L'opció de vida de l'home esdevé definitiva amb la seva mort; arribats a aquest punt ja res pot amagar-se o canviar: el Jutge ens veu tal com som. Dita opció, que s'ha forjat durant el transcurs de tota la vida, pot tenir distintes formes, fins i tot l'auto-perdició definitiva.

Pot haver-hi persones que hagin destruït totalment en si mateixes el desig de la veritat i la disponibilitat per a l'amor. Persones en les que tot hagi esdevingut mentida; persones que han viscut per a l'odi i que han trepitjat en elles mateixes l'amor. Aquesta és una perspectiva terrible, però en la nostra pròpia història podem distingir amb horror figures d'aquest tipus. En tals individus ja no hi hauria res remeiable i la destrucció del bé seria irrevocable: això és el que hom indica amb la paraula "infern".

—Jesús, desitjo el vostre "triomf" en la meva llibertat: tota i sempre al vostre servei.