La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 34 de durant l'any: Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món (B)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 18,33-37): En aquell temps, Pilat digué a Jesús: «¿Tu ets el rei dels jueus?». Jesús contestà (...): «La meva reialesa no és d'aquest món. Si fos d'aquest món, els meus homes haurien lluitat perquè jo no fos entregat als jueus. Però la meva reialesa no és d'aquí». Pilat li digué: «Per tant, tu ets rei?». Jesús contestà: «Tu ho dius: jo sóc rei (...)».

Nostre Senyor Jesucrist, Rei de tot el món

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, l'Evangeli ens proposa una part del dramàtic interrogatori al que Ponç Pilat sotmeté Jesús, quan el lliuraren amb l'acusació que havia usurpat el títol de "rei dels jueus". A les preguntes del governador romà, Jesús respongué tot afirmant que sí era rei, però no d'aquest món. No vingué a dominar sobre pobles i territoris, sinó a alliberar els homes de l'esclavatge del pecat i a reconciliar-nos amb Déu.

No és el poder dels reis d'aquest món; és el poder diví de donar la vida eterna. És el poder de l'Amor, que sap treure el bé del mal, estovar un cor endurit, portar la pau el conflicte més violent, encendre l'esperança en l'obscuritat més densa. Aquest Regne de la gràcia mai s'imposa i sempre respecta la nostra llibertat.

—Demanem a Maria que ens ajudi també a nosaltres a seguir Jesús, nostre Rei, com feu ella, i a donar testimoni d'Ell amb tota la nostra existència.