La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 5 (C) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 5,1-11): En una ocasió, Jesús (...) digué a Simó: «Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar». Simó li respongué: «Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem agafat res; però, ja que tu ho dius, calaré les xarxes». Ho feren així, i van arreplegar tant i tant de peix que les xarxes se'ls esquinçaven (...). Simó Pere, en veure-ho, es llançà als genolls de Jesús dient: «Aparta't de mi, Senyor, que sóc un pecador!» (...). Jesús digué a Simó: «No tinguis por. D'ara endavant seràs pescador d'homes». Ells tornaren les barques a terra, ho deixaren tot i el van seguir.

La crida divina

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la litúrgia ens presenta el tema de la crida divina. Convidats per Jesús a calar les xarxes, malgrat tota una nit infructuosa, Simó Pere i els altres deixebles, fiant-se de la seva paraula, obtenen una pesca sobreabundant. Davant d'aquest prodigi, Simó Pere no es llença al coll de Jesús per tal d'expressar-li l'alegria d'aquella pesca inesperada, sinó que es llença als seus peus.

Jesús, aleshores, li assegura: "No tinguis por. Des d'ara seràs pescador d'homes" (cf. Lc 5,10); i ell, deixant-ho tot, el segueix. Veiem com l'encontre autèntic amb Déu mena l'home a reconèixer la seva pobresa i insuficiència, les seves limitacions i el seu pecat. Però, malgrat aquesta fragilitat, el Senyor, ric en misericòrdia i perdó, transforma la vida de l'home i el crida a seguir-lo.

—Déu no mira el que és important per a l'home (les aparences); el Senyor mira el cor, i als homes pobres i dèbils, però amb fe en Ell, els fa apòstols i heralds intrèpids de la salvació.