La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 5 durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 7,14-23): En aquell temps, Jesús cridà la gent i els deia: «Escolteu-me tots i enteneu-ho bé: No hi ha res del que entra a l'home des de fora que el pugui fer impur; només allò que surt de l'home el fa impur» (...).

El cor i la puresa del cor

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui apareix —de manera controvertida— la fonamental qüestió del "cor": és aquí —i no fora— on es "teixeix" la trama de la història humana. En Marc veiem el canvi radical que Jesús ha donat al concepte de puresa davant de Déu: no són les pràctiques rituals el que purifica. La puresa i la impuresa tenen lloc al cor de l'home i depenen de la condició del seu cor. I abans que un "rearmament" (esforç) ètic, el punt decisiu és el encontre amb Déu en Jesucrist: Ell ens purifica.

La paraula "cor" es refereix a la interrelació interna de les capacitats perceptives de l'home, en la que també entra en joc la correcta unió de cos i ànima, tal com correspon a la "totalitat" de l'home. Sense aïllar la raó o la voluntat, l'home ha d'acceptar de Déu el seu propi "ser cos" i "ser esperit", tot vivint la corporeïtat de la seva existència com a riquesa per a l'esperit.

—El cor ha de ser pur, profundament obert i lliure per a veure Déu.