La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dissabte 6 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 9,2-13): En aquell temps, Jesús va prendre amb ell Pere, Jaume i Joan, se'ls endugué a part tots sols dalt d'una muntanya alta i es transfigurà davant d'ells; els seus vestits es tornaren resplendents (...). Llavors es formà un núvol que els anà cobrint, i del núvol va sortir una veu: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat; escolteu-lo». Però de sobte, mirant al seu voltant, ja no veieren ningú més, sinó Jesús tot sol amb ells. Mentre baixaven de la muntanya, Jesús els va manar que no expliquessin a ningú allò que havien vist, fins que el Fill de l'home hagués ressuscitat d'entre els morts (...).

La Transfiguració: el misteri de Jesús com "Llum de la Llum"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, després de la confessió de Pere, l'evangelista Marc (com també Mateo i Lluc) relata l'escena de la Transfiguració. Això no és casual! En el conjunt de l'esdeveniment, mentre el Pare "acredita" el Fill, sobresurt la connexió —abans rebutjada per Pere— entre creu i glòria: la creu és exaltació de Jesús i la seva exaltació no té lloc més que a la creu.

A més, la Transfiguració apareix com un esdeveniment d'oració: en la conversa de Jesús amb el Pare percebem l'íntima compenetració del seu "ser amb Déu", que esdevé llum pura. En el seu "ésser u amb el Pare", Jesús mateix és "Llum de Llum". En aquest moment hom percep també pels sentits allò que és Jesús en el més íntim de si mateix, allò que Pere intuïa en la seva confessió: el seu propi "ésser llum" com a Fill.

—Maria, concediu-nos el do d'obrir els ulls del cor al misteri de la llum de Déu i experimentar l'alegria dels fill de la llum.