La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 7 (A) de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 5, 38-48): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «(...) Ja sabeu que es va dir: ‘Estima els altres , però no estimis els enemics’. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents (...). Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? No fan el mateix els publicans? (...) Sigueu perfectes com ho és el vostre Pare celestial».

Estimar els enemics: el perdó

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos del Papa Francesc) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui la litúrgia ens proposa reflexionar sobre els paral•lelismes entre la Llei del Sinaí i la Llei de la muntanya de les Benaurances. Jesús ens diu que hem d’estimar els enemics. Si no ho féssim seríem com els pagans...

Però, com es pot estimar les persones que fan tant de mal? Jesús ens diu dues coses. Primer, mirar el Pare que fa sortir el sol sobre dolents i bons. El seu amor és un do per a tots. La indicació de Jesús consisteix a imitar el Pare en “la perfecció de l’amor”. Ell perdona els seus enemics. A més, ens demana pregar pels enemics.

—L’amor als enemics ens “empobreix”, com Jesús mateix, que s’anorreà fins a fer-se pobre. És el camí que recorregué Déu, fins a conquerir-nos la gràcia que ens ha fet rics. Aquest és el misteri de la salvació: amb el perdó ens fem més pobres. Però aquesta pobresa és llavor fecunda per als altres, com la pobresa de Jesús arribà esdevingué gràcia i salvació per a tots.