La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dimecres 8 de durant l'any
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 10,32-45): En aquell temps, (...) I prenent un altre cop els Dotze, començà a dir-los les coses que havien de succeir-li: «Mireu que pugem a Jerusalem, i el Fill de l’home serà posat a mans dels grans sacerdots i dels escribes, i el condemnaran a mort, i el posaran a mans dels gentils, i l’escarniran, i li escopiran, i l’assotaran, i el mataran, i al cap de tres dies ressuscitarà».

I se li acosten Jaume i Joan, fills de Zebedeu, dient-li: «Mestre, volem que el que et demanem, ens ho facis». I ell els diu: «Què voleu que us faci?». I ells li diuen: «Concedeix-nos que, en la teva glòria, ens asseguem l’un a la teva dreta i l’altre a la teva esquerra». Però Jesús els diu: «No sabeu el que demaneu (...). I el qui vulgui entre vosaltres ser primer, serà servidor de tots; ja que el Fill de l’home no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a redempció per molts».

L'expiació del Crist pels pecats de la humanitat

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, davant les ingènues pretensions de notorietat dels Apòstols, Jesús oposa la seva responsabilitat divina: Ell ha volgut "expiar" (pagar) pels nostres pecats. En la Passió, tota la brutícia del món entra en contacte amb l'immensament Pur, amb l'ànima de Jesucrist, Fill de Déu. Si l'habitual és que allò impur, amb el contacte, contamini el que és pur, aquí tenim el contrari.

En aquest contacte, la brossa del món és realment anul•lada, transformada mitjançant el dolor infinit. Però, ¿no és un "Déu cruel" el que exigeix una expiació infinita? La realitat del mal que deteriora el món i contamina la imatge de Déu, és una realitat que existeix, i per culpa nostra! No pot ser simplement ignorada, ha de ser eliminada. No és que un Déu cruel exigeixi quelcom infinit; és justament a l'inrevés: Déu mateix es posa com a lloc de reconciliació i, en el seu Fill, pren personalment el sofriment.

—Déu mateix introdueix al món el do de la seva infinita puresa.