La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 8 de durant l'any

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 10,46-52): En aquell temps, (...) un cec i captaire (...) començà a cridar: «Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!». Tothom el renyava perquè callés, però ell cridava encara més fort: «Fill de David, tingues pietat de mi!». Jesús s'aturà i (...) li preguntà: «Què vols que faci per tu?». El cec respongué: «Rabuni, fes que hi vegi». Jesús li digué: «Vés, la teva fe t'ha salvat». A l'instant hi veié i el seguia camí enllà.

La fe és un camí d’il•luminació

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, un cec de nom Bartimeu s’adreça a Jesús tot cridant amb veu forta: “Fill de David, Jesús, tingues pietat de mi!”. Aquesta pregària toca el cor del Crist. Es troben un enfront de l’altre: dues llibertats, dues voluntats convergents. “Què vols que faci per tu?”, li pregunta el Senyor. “Fes que hi vegi”, respon el cec. “Ves, la teva fe t’ha salvat”. Amb aquestes paraules es realitza el miracle. Alegria de Déu, alegria de l’home.

I Bartimeu, després de recuperar la vista —narra l’Evangeli— “el seguia pel camí”, és a dir, esdevé el seu deixeble i puja amb el Mestre a Jerusalem per a participar amb Ell en el gran misteri de la salvació. Aquest relat, en els seus aspectes fonamentals, evoca l’itinerari del catecumen vers el sagrament del baptisme, que l’Església antiga anomenava també “il•luminació”.

—La fe és un camí d’il•luminació: parteix de la humilitat de reconèixer-se necessitats de salvació i arriba a l’encontre personal amb el Crist, que crida a seguir-lo pel viarany de l’amor.