La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge 1 (C) d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 21,25-28.34-36): En aquell temps, deia Jesús als deixebles: «Hi haurà senyals prodigiosos en el sol, la lluna i les estrelles (...). Llavors veuran el Fill de l'home venint en un núvol amb gran poder i majestat. Quan tot això comenci a succeir, redreceu-vos i alceu el cap, que el vostre alliberament s'acosta (...)».

L'Any litúrgic. El centre de la litúrgia és el Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui iniciem un nou Any litúrgic, que s'obre amb l'Advent, temps de preparació per al naixement del Senyor. El Vaticà II afirma que l'Església "en el cicle de l'any desenvolupa tot el misteri del Crist, des de l'Encarnació i el Nadal fins l'Ascensió, el dia de Pentecosta i l'expectativa de la feliç esperança i vinguda del Senyor". El centre de la litúrgia és el Crist, com el sol en torn al qual, a l'estil dels planetes, giren la Santíssima Verge Maria —la més propera— i després els màrtirs i els altres sants que "canten la perfecta lloança a Déu en el cel i intercedeixen per a nosaltres".

El món contemporani necessita sobretot esperança: en caure tantes falses seguretats, veiem que necessitem una esperança fiable, i aquesta solament es troba en el Crist.

—Jesús és "carn" com nosaltres i és "roca" com Déu. Qui anhela la llibertat, la justícia i la pau pot aixecar l'ànim i alçar el cap, perquè s'apropa l'alliberament a través del Crist.