La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge III (A) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 11,2-11): En aquell temps, Joan, que era a la presó, va saber les obres que feia el Messies i envià els seus deixebles a preguntar-li: «¿Ets tu el qui ha de venir, o n'hem d'esperar un altre?». Jesús els respongué: «Aneu a anunciar a Joan el que sentiu i veieu: els cecs hi veuen, els coixos caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, els pobres reben l'anunci de la bona nova. I feliç aquell qui no em rebutjarà! (...).

El “Déu-amb-nosaltres” s’ha “casat” amb la nostra humanitat

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Diumenge III d’Advent, Diumenge “Gaudete” (= alegreu-vos), el misteri de Betlem ens revela el “Déu-amb-nosaltres”, el Déu proper a nosaltres, no solament en sentit espacial i temporal; és prop de nosaltres perquè, per dir-ho així, s’ha “casat” amb la nostra humanitat; ha assumit la nostra condició, tot escollint ser en tot com nosaltres, excepte en el pecat, per tal de propiciar que arribem a esdevenir com Ell.

Per tant, l’alegria cristiana brolla d’aquesta certesa: Déu és a prop, és amb mi, és amb nosaltres, en l’alegria i en el dolor, en la salut i en la malaltia, com amic i espòs fidel. I aquesta alegria roman també en la prova, fins i tot en el patiment; i no està en la superfície, sinó en allò més profund de la persona que s’encomana a Déu i confia en Ell.

—L’alegria entra en el cor de qui es posa al servei dels petits i dels pobres. Déu habita en qui estima així, i l’ànima viu en l’alegria.