La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Diumenge III (B) d'Advent

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 1,6-8.19-28): Déu envià un home que es deia Joan. Vingué com a testimoni a donar testimoni de la llum, perquè per ell tothom cregués. Ell no era la llum, venia solament a donar-ne testimoni. Aquest és el testimoni que Joan va donar (...): «Jo batejo només amb aigua; però enmig vostre hi ha el qui vosaltres no coneixeu, el qui ve després de mi, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies» (...).

La triple vinguda del Crist

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui el Baptista testimonieja que "Déu-Llum" és enmig de nosaltres. La "vinguda" de Déu —continua i "connatural" amb el seu ésser— es concentra en les dues principals vingudes del Crist: la de la seva Encarnació i la del seu retorn gloriós a la fi de la història. El temps d'Advent es desenvolupa entremig d'aquests dos pols.

Als primers dies s'emfatitza l'espera de la darrera vinguda del Senyor. En canvi, en apropar-se el Nadal, preval la memòria de l'esdeveniment de Betlem, tot reconeixent en ell la "plenitud del temps". Entre aquestes dues vingudes, "paleses", hi ha una tercera, "intermèdia" i "oculta": es realitza a l'ànima dels creients i és una mena "pont" entre la primera i la darrera. En la primera el Crist fou la nostra redempció; en l'última es manifestarà com la nostra vida; en aquesta és el nostre descans i el nostre consol.

—Per a la vinguda de Jesús que podríem anomenar "encarnació espiritual", l'arquetip sempre és Maria: Ella ens ensenya a esperar el Crist que ve.