La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Dijous 3 d'Advent
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 7,24-30): Quan els enviats de Joan van ser fora, Jesús es posà a parlar de Joan a les multituds: «Què heu sortit a contemplar al desert? ¿Una canya sacsejada pel vent? (...). ¿Un profeta? Sí, us ho asseguro, i més que un profeta. És aquell de qui diu l'Escriptura: ‘Jo envio davant teu el meu missatger perquè et prepari el camí’. Us ho asseguro: entre els nascuts de dona no hi ha ningú més gran que Joan (...)».

Joan Baptista, prototipus de l'actitud de l'Advent

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, Jesús lloa Joan Baptista. Ell és qui amb tot rigor crida a experimentar la "metanoia", a transformar el nostre mode de pensar. El nostre pensament natural es voler afirmar-nos sempre a nosaltres mateixos, pagar amb la mateixa moneda, posar-nos sempre al centre. Qui vulgui trobar Déu ha de convertir-se interiorment una i una altra vegada, caminar en la direcció oposada.

Dia rere dia, ens topem amb el món del visible: tan violentament penetra en nosaltres, que som induïts a pensar que només existeix això. Nogensmenys, allò invisible és, en veritat, més excels i posseeix més vàlua que el visible. Una sola ànima és més valuosa que l'enter univers visible. Però per a percebre-ho de forma deguda cal transformar-se interiorment, vèncer la il•lusió del visible i afinar l'esperit (créixer en sensibilitat espiritual).

—Ni tan sols Joan el Baptista s'eximí del difícil esdeveniment de transformar el seu pensament. "Metanoeite": doneu una nova direcció a la vostra ment, disposeu-la per a percebre la presència de Déu al món.