La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Advent: 23 de Desembre
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 1,57-66): Quan se li va complir el temps, Elisabet tingué un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven. Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l'infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s'hi va oposar dient: «No! S'ha de dir Joan!» (...). La gent parlava d'aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?». Realment, la mà del Senyor era amb ell.

Joan, el Baptista

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui ens preguntem: "Què serà aquest infant?". La seva aparició comportava quelcom nou: des de la seva concepció fins la seva circumcisió —amb el nom de Joan—, arribant al seu ministeri, tot és original. Joan anunciarà algú més Gran que havia de venir després d'ell. Ha estat enviat per a preparar el camí d'aquest misteriós Altre; tota la seva missió està orientada envers Ell.

En els Evangelis es descriu aquesta missió amb passatges de l'Antic Testament (Isaïes, Malaquies, Èxode): "Una veu clama al desert: Prepareu el camí del Senyor!"; "Jo envio el meu missatger davant teu per tal que et prepari el camí"... Amb la predicació del Baptista es feren realitat totes aquestes antigues paraules d'esperança: s'anunciava quelcom realment gran.

—Finalment, apareixia un profeta la vida del qual l'acreditava com a tal. Per fi, s'anunciava novament l'acció de Déu en la història. Joan Bateja amb aigua, però el més Gran, Aquell que batejarà amb l'Esperit Sant i "foc", és a punt d'arribar.