La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

La Sagrada Família (A)

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 2,13-15.19-23): Quan els savis se n'hagueren anat, un àngel del Senyor es va aparèixer en somnis a Josep i li digué: «Lleva't, pren el nen i la seva mare, fuig cap a Egipte i queda-t'hi fins que jo t'ho digui, perquè Herodes buscarà l'infant per matar-lo». Josep es llevà, prengué de nit el nen i la seva mare, se'n va anar cap a Egipte (...).

La família, bressol de la vida naixent

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui celebrem amb joia la Sagrada Família de Natzaret. El context és el més adient, ja que el Nadal és per excel•lència la festa de la família.

Els éssers humans no viuen la procreació merament com un acte reproductiu, sinó que perceben la seva riquesa: intueixen que cada criatura humana que treu el cap a la terra és el “signe” per excel•lència del Creador i Pare que és en el cel. Què n’és d’important que cada nen, en venir al món, sigui acollit pel caliu d’una família! No importen les comoditats exteriors: Jesús nasqué en una establia i com a primer bressol estigué en una menjadora, però l’amor de Maria i de Josep li va fer sentir la tendresa i la bellesa del ser estimats.

—La Sagrada Família de Natzaret passà per moltes proves, com la de la “matança dels innocents”, que obligà Josep i Maria a emigrar a Egipte. Bo i confiant en la divina Providència, trobaren estabilitat i asseguraren per a Jesús una infantesa serena i una educació sòlida.