La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 29 de Desembre
Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,22-35): Passats els dies que manava la Llei de Moisès referent a la purificació, portaren Jesús a Jerusalem per presentar-lo al Senyor (...). Hi havia llavors a Jerusalem un home que es deia Simeó. Era just i pietós, esperava que Israel seria consolat i tenia el do de l'Esperit Sant. En una revelació, l'Esperit Sant li havia fet saber que no moriria sense haver vist el Messies del Senyor.

Va anar, doncs, al temple, guiat per l'Esperit, i quan els pares entraven amb l'infant Jesús (...), el prengué en braços i beneí Déu dient: «Ara, Senyor, deixa que el teu servent se'n vagi en pau, com li havies promès. Els meus ulls han vist el Salvador (...)». Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d'altres s'aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l'ànima (...)».

Jesucrist, "misteri de redempció"

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui l'Evangeli ens mostra Maria en l'acte d'oferir incondicionalment el seu Fill al Temple. Allí compareix Simeó com portador d'una antiga esperança, i l'Esperit del Senyor parla al seu cor. Per això, podem contemplar Aquell a qui molts profetes i reis havien desitjar veure: el Crist, llum que il•lumina les nacions.

Simeó reconeix en aquell Infant el Salvador, però intueix —gràcies a l'Esperit— que al voltant d'Ell girarà el destí de la humanitat, i que haurà de patir molt a causa dels qui el rebutjaran; proclama la seva identitat i missió com a Messies amb les paraules que formen un dels himnes de l'Església naixent: el "Nunc dimittis" ("Ara, Senyor, deixa que el teu servent se'n vagi en pau"). Bo i havent "tocat" la salvació, l'entusiasme és tan gran, que per a Simeó viure i morir són el mateix.

—La primera persona que s'associa al Crist en el camí de la fe provada i del dolor compartit és la seva mare, Santa Maria.