La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 30 de Desembre

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 2,36-40): En aquell temps, hi havia també una profetessa, Anna, filla de Fanuel, de la tribu d'Aser. Era d'edat molt avançada: havia viscut set anys amb el seu marit, però havia quedat viuda, i ara ja tenia vuitanta-quatre anys. Mai no es movia del temple i donava culte a Déu nit i dia amb dejunis i pregàries. Ella, doncs, es va presentar en aquell mateix moment i donava gràcies a Déu i parlava de l'Infant a tots els qui esperaven que Jerusalem seria alliberada (...).

La Presentació de Jesús al Temple. La profetessa Anna

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, segons la llei mosaica, Maria i Josep duen el nen Jesús al Temple de Jerusalem per a oferir-lo al Senyor. Simeó i Anna, inspirats per Déu, reconeixen en aquell Nen el Messies tan esperat i profetitzen sobre ell.

Anna és “profetessa”, dona sàvia i piadosa, que interpreta el sentit profund dels esdeveniments històrics i del missatge de Déu amagat en aquells fets històrics. Per això pot lloar Déu i parlar del Nen a tots els qui esperaven l’alliberament de Jerusalem. La seva llarga viudetat, dedicada al culte al Temple, la seva fidelitat als dejunis setmanals i la seva participació en l’espera de tots els qui anhelaven el rescat de d’Israel conclouen amb l’encontre amb el nen Jesús.

—En portar el seu Fill a Jerusalem, la Verge Mare l’ofereix a Déu com vertader Anyell que lleva el pecat del món; el posa en mans de Simeó i Anna com anunci de redempció; el presenta a tots com a llum per avançar pel camí segur de la veritat i de l’amor.