La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 8 de Gener
Descarregar
Text de l'Evangeli (Mc 6, 34-44): En aquell temps, Jesús veié una gran gentada i se'n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor; i es posà a instruir-los llargament. Quan ja s'havia fet tard, els deixebles s'acostaren a dir-li: «Aquest lloc és despoblat i ja s'ha fet tard. Acomiada la gent, i que vagin a les cases i als pobles del voltant a comprar alguna cosa per a menjar». Però Jesús els respongué: «Doneu-los menjar vosaltres mateixos» (...).

El misteri de l'Eucaristia perllonga el misteri de l'Encarnació

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, immersos encara en el temps de Nadal, la litúrgia ens presenta —d'un mode "anticipat"— el relat de la primera multiplicació de pans i peixos. Jesús és el "Déu amb nosaltres" ("Emmanuel"); ho és perquè ha vingut a nosaltres i roman amb nosaltres per mitjà del Pa eucarístic: el misteri de l'Eucaristia és una "prolongació" del misteri de l'Encarnació.

El pessebre és on els animals troben llur aliment. Nogensmenys, ara hi rau aquell qui s'ha indicat a si mateix com el vertader "pa baixat del cel", com el veritable aliment que l'home necessita per a esdevenir persona. És l'aliment que atorga a l'home la vida autèntica, la vida eterna.

—El pessebre esdevé, d'aquesta manera, una referència de la taula de Déu, a la qual l'home hi és convidat per tal de rebre el Pa de Déu. En la pobresa del naixement de Jesús es perfila la gran realitat en la que es compleix de manera misteriosa la redempció dels homes!