La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

Nadal: 10 de Gener

Descarregar
Text de l'Evangeli (Lc 4,14-22): En aquell temps, Jesús se'n tornà a Galilea, ple del poder de l'Esperit. La seva anomenada es va estendre per tota la regió. Ensenyava a les seves sinagogues, i tothom el lloava. I se n'anà a Natzaret, on s'havia criat (...). Tots els qui eren a la sinagoga tenien els ulls posats en Ell. Aleshores començà dient-los: «Avui es compleix aquesta escriptura que acabeu d'escoltar». Tothom l'aprovava i es meravellava de les paraules plenes de gràcia que sortien de la seva boca.

Revelació de l'origen de Jesús

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, la gent de Natzaret expressa la seva admiració —que decantarà en incredulitat— perquè noten que Jesús no interpreta les paraules de la Sagrada Escriptura com era habitual, sinó que, amb una autoritat inaudita, les referia a si mateix i a la seva missió. Els oients resten esglaiats per aquesta relació amb l'Escriptura... i en la sinagoga la por acaba transformant-se en oposició: "No és aquest el fuster, el fill de Maria?".

Nogensmenys, simultàniament, es preguntaven: "D'on treu tot això? (...). I aquests miracles de les seves mans?" (Mc 6,2). L'origen de Jesús és alhora palès i desconegut.

—Els Evangelis pretenen respondre a aquestes preguntes. Mateu comença el seu Evangeli amb la genealogia de Jesucrist; vol posar sota la llum correcta, ja des del principi, la pregunta sobre l'origen de Jesús: la genealogia és una mena de títol per tot l'Evangeli. Lluc, al seu torn, col•loca la genealogia en el començament de la vida pública, casi com una presentació de Jesús, tot anticipant allò que després narrarà.