La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

1 de Maig: Sant Josep, obrer

Descarregar
Text de l'Evangeli (Mt 13,54-58): En aquell temps, Jesús arribà al seu poble i instruïa la gent a la sinagoga. Ells se n'estranyaven i deien: «D'on li vénen, aquesta saviesa i aquests miracles que fa? ¿No és el fill del fuster? (...)».

La dignitat del treball

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Benet XVI) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui, memòria de sant Josep Obrer, considerem teològicament la realitat del treball. La "Bíblia" mostra que el treball pertany a la condició originària de l'home. Quan el Creador plasmà l'home conforme a la seva imatge i semblança, el convidà a treballar la terra... I el mateix Fill de Déu, fent-se semblant en tot a nosaltres, dedicà molts anys a activitats manuals (era el "fill del fuster").

El treball és fonamental per al desenvolupament de l'home i de la societat. S'ha d'organitzar "sempre" dins del ple respecte a la dignitat humana i al servei del bé comú: l'home és subjecte i protagonista del treball. Alhora, és indispensable que l'home no es deixi dominar pel treball, no el pot idolatrar tot pretenent trobar en ell el sentit darrer i definitiu de la vida.

—Cal viure una espiritualitat que ajudi els creients a santificar-se a través del seu treball, tot imitant sant Josep, que cada dia degué proveir amb les seves mans les necessitats de la Sagrada Família.