La nostra pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència d'usuari i li recomanem acceptar el seu ús per aprofitar plenament la navegació

Master·evangeli.net

Evangeli d'avui + breu explicació teològica

14 d’Agost: Sant Maximilià Mª Kolbe, prevere i màrtir

Descarregar
Text de l'Evangeli (Jn 15,12-16): En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Aquest és el meu manament: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics (...)».

Sant Maximilià Mª Kolbe, prevere i màrtir (1894-1941)

REDACCIÓ evangeli.net (elaborat a partir de textos de Sant Joan Pau II) (Città del Vaticano, Vaticà)

Avui l’Església venera com a sant un home a qui li fou concedit complir aquestes paraules del Redemptor: “Ningú no té un amor més gran que el de donar la vida pels seus amics” (Jn 15,13). Al camp de concentració d’Auschwitz foren assassinades uns 4 milions de persones. La desobediència al manament de Déu creador de la vida, “No mataràs”, causà en aquest lloc la immensa desfeta de tants innocents.

El pare Kolbe reivindicà el seu dret a la vida tot declarant la disponibilitat d’anar ell mateix a la mort en el lloc d’un pare de família. Maximilià Maria reafirmà així el dret exclusiu del Creador sobre la vida de l’home innocent i donà testimoni del Crist i de l’amor: “En això hem conegut la caritat: en què Ell donà la vida per nosaltres; i nosaltres hem de donar la nostra vida pels nostres germans” (1Jn 3,16).

—Maximilià no morí; “donà la vida... pel germà”. La seva mort esdevingué un signe de victòria sobre tot el sistema de menyspreu i odi envers l’home i allò diví que existeix en l’home; victòria semblant a l’aconseguida per Nostre Senyor Jesucrist al Calvari.